- liever een duizendpoot dan een ééndagsvlieg -

image
JEUGD
Roel Peijs werd geboren in 1983 en groeide op in Bunde. Vanaf zijn tweede levensjaar kreeg muziek een belangrijke rol in zijn leven, toen hij gewapend met een grote koptelefoon en speelgoedgitaar voor de televisie stond en met open mond keek naar het legendarische Live Aid festival. Roel en zijn vriendjes doorliepen de plaatselijke basisschool en leerden de allerbelangrijkste lessen des levens niet van een juf of meester, maar via de muziek van Queen. Voor elk gevoel bestond een liedje, ook al wisten de jongens de helft van de tijd niet waarover gezongen werd.

mcloudt-BVFtmt-27

PRESENTATIE
Met de nodige podiumervaring en zijn taalkundig improvisatievermogen presenteert Roel in 2012 voor het eerst een evenement. Dat bevalt goed en hij slaagt erin binnen no time een publiek aan zich te binden. Ondertussen stond hij o.a. al als host op het podium bij voorrondes van de bandwedstrijden Nu of Nooit of Kunstbende Limburg, Wyck Live, Pop on Top en diverse andere lokale festivals.

ZEF3

SCHRIJVEN
Op latere leeftijd begon Roel te schrijven voor het lokale muziekblad Playground, uitgegeven door Stichting Popmuziek Limburg. Uiteindelijk vormde hij zelfs de hoofdredactie van het tijdschrift. In 2012 richt Roel samen met Tom Janssen het goed gelezen webtijdschrift ZEF Magazine op, dat op eigen wijze de lokale popcultuur in beeld brengt. Eind 2014 verschijnt het boek ‘Mèt aander wäörd,’ een gebonden overzicht met alle teksten van Roel en zijn medebandlid / jeugdvriend Jules Koch voor de band Rebzjie. Hij werkt momenteel ook nog als schrijver voor Treeminds / Energetiks; een kinderboekenreeks binnen het thema duurzaamheid.

rebzjielogo

MUZIEK
Binnen de provinciale muziekcultuur vertolkte Roel enkele jaren de rol als frontman binnen metalcoreband Trespass. Later maakte hij een overstap naar dialectformatie Rebzjie, waar hij nog steeds deel van uitmaakt. De band werd o.a. bekroond met de Jo Erens Priès in 2012, een onderscheiding voor haar bijdrage aan de dialectcultuur. Ook tekent de band dat jaar bij een landelijk platenlabel. Het hierop volgende studioalbum ‘Sjeepsrech’ behaalt plek 25 in de landelijke album top 100. Sinds 2015 is hij tevens zanger van de stevige rockband Crazy Cult Roadshow.

kids

ONDERWIJS
Na vier jaar mbo opleiding (marketing/communicatie) begint Roel aan de pabo. Nadat hij deze heeft afgerond werkt hij een aantal jaar als vaste docent op een basisschool te Maastricht. In 2012 maakt hij de overstap naar het MBO-onderwijs waar hij op als docent / begeleider in dienst treedt voor de unit Educatie. Inmiddels is hij werkzaam als combifunctionaris cultuur/onderwijs bij de ECI Cultuurfabriek. Roel verzorgt ook nog bijlessen voor diverse basisschoolleerlingen aan huis.